Wat een topper de glutenvrije Tarte flambée oftewel de welbekende flammkuchen

February 7, 2021

Ik kreeg de tip van mijn schoonzusje om dit te maken. Ik was mega enthousiast over het eindresultaat. Eindelijke een bodem die niet papperige is of uit elkaar valt. De smaak is heerlijk en ideaal om te maken voor een snelle hap of voor een gezellig avondje met je vrienden.

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie

  • 800 gr bloemkoolrijst

  • 100 gr pittige kaas

  • 2 witte eieren

  • 125 gr gerookte spekreepje

  • 2 rode uien

  • 1 teen knoflook

  • ½ tl gemalen nootmuskaat

  • 200 ml crème fraiche

  • 10 gr verse peterselie

  • Bakpapier

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

  2. Verhit de olie een grote pan en bak de bloemkoolrijst om middelhoog vuur 5 minuten.

  3. Let erop dat je goed blijft omscheppen anders bak het aan.

  4. Schep de bloemkoolrijst in de kom en laat het 15 minuten afkoelen.

  5. Schep de bloemkoolrijst in de kom af en toe om, dit zodat alles goed afgekoeld (belangrijk voor de bodem).

  6. Rasp de kaas en voeg toe aan de bloemkoolrijst.

  7. Breek de eieren erboven en bestrooi met dit met peper en eventueel zout.

  8. Meng alles goed door elkaar en maak een ovale bodem op een bakpapier beklede bakplaat.

  9. Zorg er voor dat de bodem 1cm dik is.

  10. Druk de bodem goed aan met de bolle kant van de lepel.

  11. Bak de bodem ca. 25 minuten in het midden van de oven. Blijft de bodem nattige bak dan nog 5 minuten door.

  12. Snijd de rode uien in dunne ringen.

  13. Snijd de knoflook en peterselie.

  14. Meng de nootmuskaat door de crème fraiche.

  15. Neem de flammkuchen uit de oven en verdeel een dun laagje crème fraiche over de bodem.

  16. Beleg met de spekjes en ui en bak nogmaals 15 minuten (let op dat de randen goudbruin worden).

  17. Neem de flammkuchen uit de oven en bestrooi dit met de peterselie.

Aanvallen maar!

Tip: Je kunt variëren met ingrediënten bijvoorbeeld met kipfiletreepjes, cherry tomaatjes of rucola.