Glutenvrije ontbijttaartjes

July 26, 2021

Het is al even geleden dat ik een nieuw recept heb gepost. Dit kwam omdat ik heerlijk aan het genieten was van mijn vakantie. Ik ben helemaal opgeladen en heb weer nieuwe inspiratie voor mijn blog. Zo maakte ik deze heerlijke glutenvrije ontbijttaartjes met blauwe bessen. Wie houdt nou niet van gevarieerde ontbijtjes?

Ingrediënten

  • 60 gr glutenvrij boekweitmeel (Koopmans)

  • 60 gr glutenvrij zelfrijzend bakmeel (Koopmans)

  • 100 gr blauwe bessen

  • 2 eieren

  • 2 rijpe bananen

  • 2 el Griekse kwark

  • 2 tl bakpoeder

  • 2 tl ahornsiroop

  • 2 tl kaneel

  • snufje zout

  • boter om de bakvorm voor 12 muffins (ontbijttaartjes) in te vetten (35 x 26,5 cm groot)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Vet de bakvorm met boter in voor 12 muffins (ontbijttaartjes).

  3. Doe het zelfrijzend bakmeel, boekweitmeel, eieren, bananen, Griekse kwark, ahornsiroop en kaneel in een kom en kneed alles goed door elkaar.

  4. Proef je beslag of het op smaak is. Zo niet, voeg een klein beetje ahornsiroop en kaneel toe.

  5. Voeg de blauwe bessen toe aan het beslag.

  6. Verdeel het beslag over de 12 bakvormpjes.

  7. Schuif de ontbijttaartjes in de oven voor 25 a 30 min.

  8. Geniet in de ochtend van je heerlijke glutenvrije ontbijttaartjes.

Je kunt eindeloos variëren met ontbijttaartjes. Soms voeg ik wat paranoten toe omdat dit selenium bevat. Dit draagt bij voor een goed werkende schildklier.