Glutenvrije dark red velvet koekjes

February 13, 2021

Heb je nog geen idee wat je voor Valentijnsdag wilt gaan doen. Ga samen met je geliefde de keuken in om te bakken en maak deze Glutenvrije koekjes.

Ingrediënten

  • 115 gr Glutenvrij Bloem van Lieke is vrij.

  • 65 gr amandelmeel van Koopmans (glutenvrij).

  • 15 cacaopoeder.

  • 1 tl bakpoeder.

  • 85 gr roomboter.

  • 120 gr suiker.

  • 1 ei.

  • 1 el melk

  • 1 tl vanille extract van Steviala.

  • 1 tl citroensap

  • halve witte chocolade reep.

  • rode kleurstof (vloeibaar).

Bereiden

  1. Zet de oven op 180 graden.

  2. Meng het bloem, amandelmeel, en cacaopoeder samen in de kom.

  3. Smelt ondertussen de roomboter.

  4. Pak een andere kom en mix het ei, suiker en de boter in de kom tot luchtig mengsel.

  5. Doe vervolgens melk, citroensap en de vanille bij het botermengsel in de kom en voeg een paar druppels rode kleurstof toe. Tot het een rode kleur heeft gekregen.

  6. Blijf ondertussen kloppen en voeg beetje bij beetje en bloemmengsel toe.

  7. Bekleed de bakplaats met bakpapier.

  8. Maak balletjes van het beslag.

  9. Druk de koekjes aan met een vork of lepel.

  10. De koekjes zetten wat uit, dus leg het niet te dichtbij elkaar.

  11. Bak de koekjes ongeveer 10 a 12 minuten.

  12. De binnenkant is dan nog zacht maar dit geeft juist de crunchy bite.

  13. Laat een halve witte chocolade reep smelten in een pannetje.

  14. Dip de koekjes voor de helft in de gesmolten witte chocolade.

De smaak is echt heerlijk. Makkelijk te maken en glutenvrij, wat willen we nog meer?