Glutenvrije Carrot cake/ wortel cake

March 21, 2021

Ik had nog nooit een carrot cake gegeten en was ontzettend benieuwd. Tijd om de keuken weer eens in te gaan om een heerlijke glutenvrije carrot cake te maken. Inspiratie nodig? Dit recept is ook super makkelijk en lekker om te maken voor de Pasen.

Ingrediënten

  • 160 gr glutenvrije bloem (schär)

  • 2 eieren

  • 200 gr basterdsuiker

  • 80 gr geraspte kokos

  • 180 gr wortel julienne

  • 80 gr walnoten

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl kaneel

  • 2 tl speculaaskruiden

  • 200 gr zonnebloemolie

  • snufje zout

Frosting:

  • 150 gr roomkaas

  • 35 gr zachte roomboter

  • 2 tl citroensap

  • 10 gr poedersuiker

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier

  2. Doe het zelfrijzend bakmeel de bakpoeder, kaneel en de speculaaskruiden in een kom en meng alles goed door elkaar.

  3. Split een ei en bewaar het eiwit, dit heb je later nodig! Klop de eidooier met een heel ei door elkaar in een andere kom.

  4. Hak de walnoten fijn.

  5. Klop de zonnebloemolie met de bruine suiker in een kom voor 1 minuut lang met de mixer. Voeg kloppend op lage snelheid het eimengsel toe. Vervolgens voeg je de gehakte walnoten, kokos en wortel toe en meng je dit door elkaar.

  6. Voeg het bloemmengsel erbij en meng je het geheel nogmaals goed door elkaar (niet te lang).

  7. Klop met een mixer in een kom het bewaarde eiwit stijf en voeg een snufje zout toe. Spatel het eiwitschuim rustig door het wortelbeslag. Het is niet erg als er nog wat schuim te zien is.

  8. Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de carrot cake gaar in ongeveer 1 uur. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is.

  9. De frosting is lekker fris, houd je van zoet net zoals ik voeg dan extra poedersuiker toe. Klop de boter zacht en luchtig tot hij bijna wit van kleur wordt. Meng de roomkaas met het sap van de citroen en de poedersuiker door de boter. Bestrijk de taart met de frosting wanneer deze volledig is afgekoeld.

  10. Decoreer de taart met nog wat gehakte walnoten.

Bak kort de walnoten aan, dit geeft een heerlijke smaak.