Glutenvrije bananen/ peren muffins

February 8, 2021

Ik ben gek op bakken, het liefst wat zo op tafel staat. Ik maakte deze heerlijke glutenvrije bananen/ peren muffins. Dit is het broertje/ zusje van het bananenbrood. Het leuke aan dit recept is dat je er eindeloos mee kunt variëren.

Ingrediënten

  • 150 gr bloem van Liekeisvrij

  • 1 tl baking powder

  • 2 el speculaaskruiden

  • 1 tl zout50 gr Steviala Kristal Sweet

  • 100 ml olijfolie

  • 2 eieren

  • 3 rijpe bananen

  • 2 rijpe peren

  • klontje boter

Bereiden

  1. Verwarm de oven op 200 graden.

  2. Vet de muffin bakvormpjes in met boter.

  3. Meng het bloem, baking powder, speculaaskruiden, zout en Kristal Sweet door elkaar.

  4. Pureer de bananen en snijd de peren in kleine stukjes.

  5. Doe vervolgens de eieren en olijfolie erbij en klop dit op tot het een egaal mengsel wordt.

  6. Meng alles door elkaar en giet het in de beboterde muffin bakvormpjes.

  7. Bak de muffins 60 minuten in de oven.

Super gezellig om uit te delen bij de koffie of thee.

Tip: Persoonlijk vind ik de glutenvrije bananen/peren muffins lekkerder smaken wanneer je ze even op warmt.

Heb jij het recept uitgeprobeerd? Laat het mij vooral weten en deel het op instagram!