Glutenfree Pink frozen yoghurt bars

February 10, 2021

Soms wil ik mijn schaaltje kwark met fruit eens op een andere manier eten. Ik maakte daarom deze Glutenfree Pink frozen yoghurt bars.

Ingrediënten

  • 400 gr magere Griekse yoghurt

  • Diepvries fruit (aardbeien, blauwe bessen, frambozen)

  • 200 gr studentenhaver

  • 2 el speculaaskruiden

  • Kleine ovenschaal

Bereiden

  1. Versnipper de studentenhaver en meng dit met de speculaaskruiden.

  2. Strijk de fijn gemalen studentenhaver uit in de kleine ovenschaal.

  3. Druk de bodem goed aan met een lepel.

  4. Blend het diepvriesfruit.

  5. Giet het mengsel in de kleine ovenschaal, bedekt dit met vershoudfolie.

  6. Zet de ovenschaal 4 uur in de vriezer.

  7. Snijdt ze om te serveren in gelijke repen.

Tip: Voor de zomer is het heerlijk om de reep zo te eten (likken). Voor de wintermaanden raad ik aan om de repen 15 minuten te laten ontdooien.