De overheerlijke glutenvrije brownies

March 4, 2021

Ik toverde deze heerlijke smeuïge glutenvrije brownies te voorschijn. Neem het mee naar je werk of deel het gezellig uit als je met je vriendinnen aan het theeleuten bent.

BAKVORM VAN 20X20 CM.

Ingrediënten

  • 120 gr kokosbloemsuiker

  • 30 gr amandelmeel van Koopmans (Glutenvrij)

  • 80 gr walnoten

  • 2 el bloem (Schär)

  • 1 tl vanille

  • 2 el rauw cacao

  • 4 el sinasappelsap

  • 1 banaan

  • 4 eieren

  • 200 gr pure chocolade

Bereiden

  1. Zet de oven op 180 graden.

  2. Bekleed met bakpapier de vierkante ovenschaal.

  3. Mix de eieren en de kokosbloemsuiker tot een luchtig papje.

  4. Vervolgens meng je de amandelmeel, bloem, cacao, sinaasappelsap, banaan en de vanille goed door elkaar heen.

  5. Smelt ondertussen de chocolade (au bain-marie) tot de chocolade gesmolten tot een glad mengsel.

  6. Laat de gesmolten chocolade even afkoelen meng vervolgens alles met elkaar samen tot een glad beslag.

  7. Roer de gehakte walnoten door het mengsel.

  8. Doe het beslag in de bakvorm en zet het in de voorverwarmde oven ongeveer 30 minuten. Ik vind het persoonlijke lekker als de brownie nog een beetje nattig is, wil je dit niet zet hem dan nog ongeveer 10 minuten in de oven.

Bak kort de walnoten aan, dit geeft een heerlijke smaak.