A blog is born

January 10, 2021

Welkom allemaal en super leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Passie, drive, inspirerend, klaar staan voor jullie en nog gevoel voor humor. Yup that’s me! Esmé Hutmacher, 27 jaar jong, opgegroeid in een dorpje en 5 jaar geleden vertrokken naar de stad die nu haar vleugels uitslaat met de blog, ‘Glutenvrij hoor jij erbij?’ Op mijn blog wordt er vooral besproken hoe het is om een Glutenvrij te leven leiden. Niet voor de hype.. Nee, echt voor mijn gezondheid omdat ik er anders doodziek van word. Daarnaast worden er ook andere onderwerpen besproken, zoals: mind, recepten, lifestyle, in gesprek met en nog veel meer. Nieuwsgierig? Lees dan verder.

Waarom ben ik nu pas begonnen met de blog ‘Glutenvrij hoor jij erbij?’ en niet eerder? Om eerlijk te zijn, ik vond het te spannend en wist nog niet hoe ik het vorm wilde geven. Tot vorig jaar september, gebeurtenissen komen altijd onverwachts in het leven. Mijn wereld stond letterlijk even stil.. Dit gaf mij de doorslag om te starten met mijn eigen blog. De blogposten die volgen geven een rode draad om jullie er achter te laten komen wat er gebeurd is. Gelukkig kan ik het nu ombuigen tot iets positiefs, maar ik verzeker je, ook dit heeft bij mij lang geduurd.

Ik ben mijzelf zoveel meer bewust geworden van bepaalde situaties waardoor dit mij ook weer veel moois heeft gebracht. Echt naar mijzelf luisteren was voor mij de key. Daarnaast vind ik het heerlijk om op deze manier voor jullie bezig te zijn, daar word ik gelukkig van.

Niets is wat het lijkt

Dit vind ik wel toepasselijk bij een glutenvrij leven. Aan de buitenkant zie je niks aan mij, maar toch kan ik wel erg ziek worden als ik gluten binnenkrijg. Ik heb wel eens het gevoel gehad dat mensen denken dat je je aanstelt. Totdat ze mij een keer meemaken terwijl ik per ongeluk gluten binnen heb gekregen. Helaas gaat het bij niet alleen om buikpijn, nee ik word echt doodziek. Van vier uur achter elkaar overgeven, van mega buikkrampen, het toilet is op dat moment mijn beste vriend tot K.O. gaan.

Door middel van mijn blog wil ik jullie ervan overtuigen dat het leven met een glutenvrij dieet geen last hoeft te zijn. Door wat aanpassingen kun je bijna net zo'n normaal eet-leven leiden als iemand die wel gluten kan eten. Think positive!

Wellicht bekend, glutenvrije producten zijn erg bewerkt. Er worden helaas veel suikers en zout toegevoegd om de smaak lekkerder te maken. Daarom ligt mijn focus vooral op opzoek te gaan naar gezonde alternatieven voor een glutenvrije dieet. Dat niet alleen, misschien ben jij net die persoon die te horen heeft gekregen, misschien verwacht of toch plotseling een levenslang glutenvrij-dieet moet gaan volgen. Eng? Ja zeker. Kan je nu niks meer eten of uiteten gaan en ben je beperkt? Absoluut niet. Daarom hoop ik door middel van mijn blog jou te kunnen helpen om een (glutenvrije) levensgenieter te worden zodat jij net zo positief in het leven kan staan zoals ik dat probeer te doen.

Geïnteresseerd in mijn zoektocht? houd de blog in de gaten.

Liefs,

De Glutenvrije-levensgenieter.